Na vrh
Traži
051412-700 Kontaktirajte nas

VEGAFLOOR

OPIS: Poliuretanski  lak na bazi vode
MAT, POLUMAT ILI SJAJNI

Izvanredna mehanička i kemijska otpornost uključujući i proizvode na bazi amonijaka. VEGAFLOOR je bezbojan, ne požućuje, otporan je na svijetlo. 
Nije klizav. Dostupan u  mat, polumat i sjajnoj verziji. Može se tonirati.
SVOJSTVA: Štiti sve vrste unutarnjih starih i novih drvenih podova i stepeništa. Ističe prirodnu ljepotu drva. Zadržava prirodnu boju drva. 
GDJE SE KORISTI: Svi stari i novi drveni podovi uključujući parkete i furnirane podove i stepenice. Za sva meka i tvrda drva uključujući i tvrde egzote. Idealan za spavaće sobe, dnevne boravke, hodnike, stepenice, kuhinje, kupaone itd. 
POKRIVNOST: 6-7 m2/l  za jedan premaz. Potrošnja varira ovisno o načinu nanošenja, teksturi i upojnosti površine. 
NANOŠENJE: Kratkodlaki sintetski valjak. Sintetski kist. Isti pribor se može koristiti za primafloor  kao i za vegafloor. 
RAZRJEĐIVANJE: Spreman za uporabu. Ne razrjeđuje se.
OPĆE PREPORUKE: Zaštititi sve površine koje se ne premazuju. Ukloniti sav namještaj. Ukloniti vaze sa cvijećem. Ukloniti ili pokriti riblji akvarij. Ne koristiti na temperaturama nižim od 10°C niti višim od 25°C. 
U cilju postizanja optimalnih rezultata i da se izbjegnu moguće pojave ljepljenja i tragova, preporučamo kod golog ili obrušenog poda najprije premazati jedan premaz temeljnog PRIMAFLOOR-a, a zatim dva premaza VEGAFLOOR-a. Dva do tri premaza VEGAFLOOR-a mogu se nanjeti bez temeljnog premaza PRIMAFLOOR-a na površine koje su već ranije bile premazane. VEGAFLOOR se može tonirati sa najviše do 5% univerzalnim pigmentima. Uvijek napraviti probni uzorak toniranog premaza na manjoj površini prije konačnog odabira završnog izgleda. Nikada ne brusiti obojene (tonirane) plohe prije završnog premaza. 
UPUTSTVO: 
OPĆE UPUTE: Površine prije premazivanja moraju biti čiste suhe i bez masnoća i ostalih zaprljanja. Kada je potrebno, treba obrusiti stare premaze. Uvijek treba odstraniti prašinu usisavačem, nakon svakog brušenja kao i sa svih mjesta na kojima se prašina taloži (rubovi, radijatori, cijevi, prozorske klupice itd.). Sa podova koji su tretirani uljima ili ulašteni, treba odstraniti masne slojeve prije brušenja prikladnim odmašćivačima. 
PRIPREMA: 
Nepremazane površine ili premazane površine ali u lošem stanju:
Odstraniti stare premaze brušenjem ili kemijskim sredstvima (CDKP90) . Obrusiti površine do golog drva. Po potrebi zapuniti pukotine sa LIANFLOOR kitom, a zatim prebrusiti. Nanjeti primafloor po uputama. 
Prethodno zaštićene površine u dobrom stanju:
Lagano obrusiti granulacijom 120, a zatim nanjeti završno VEGAFLOOR. 
NANOŠENJE: Premazivanje podova započeti na suprotnoj strani od vrata - prema vratima. Nanašati VEGAFLOOR tako da rubovi bojenja budu uvijek vlažni da se izbjegnu vidljivi prelazi premaza. Započeti od kutova prema sredini premazujući površine 2x2 metra. U jednom premazu prolaziti 3 puta u križnom smjeru. 
Ostaviti 3 do 4 sata da se suši ovisno o uvjetima okoline. Prebrusiti površine (gr. 150-180) radi bolje prionjljivosti sljedećeg premaza. Nanjeti drugi premaz VEGAFLORA. Ne nanositi drugi premaz nakon više od 12 sati nakon prvog premazivanja. 
PREPORUKE NAKON NANOŠENJA: 
Sačekati najmanje 48 sati prije vraćanja namještaja i zaštititi stopala mekim krpama. Ne prekriti podove premazane VEGAFLOOR-om tepisima i sl. prekrivkama najmanje 15 dana.
  • Ispiši
  • Na vrh