MIRANOL A 0,9L

MIRANOL A 0,9L

Opis: tiksotropni (ne cijedi) alkidni premaz za unutarnju i vanjsku zaštitu drva, šperploče, medipana i metalnih površina. Slabog mirisa. Miranol se jednostavno nanosi i ne cijedi i odlično se razljeva.
Primjena: namještaj, alati, čamci, bicikli, znakovi, građevina- rstvo itd.
Tonovi: po ton kartama Tikkurila Symphony i Miranol – Unica.
UPORABA
Priprema: obojene i nove površine: očistiti prljavštinu, vlagu, hrđu, masnoće. Drvo premazati temeljnim premazom (Jehu temeljna za drvo, Otex prijanjajući temelj).
Unutarnje metalne površine, u svim uvjetima mogu se direkto bojiti sa Miranol-om, a u drugim uvjetima preporuča se prije premazati sa temeljnom bojom za metal (Rostex). Pocinčane i aluminijske dijelove premazati sa Rostex Super temeljom za metal. Aluminijske površine treba lagano ohrapaviti brušenjem.
Već obojane površine oprati (sredstvo za čišćenje Maalipesu) i isprati sa vodom. Pustiti da se osuši. Labave djelove boje ostrugati a zatim čitavu površinu obrusiti. Pokitati rupe i pukotine
(Spakkeli kit). Kod površina koje su u lošem stanju nanjeti jedan sloj temelja/međupremaza (Jehu ili Otex).
Kod bojenja drva žarko crvenim ili žutim bojama preporuča se temeljnu boju (Jehu) tonirati u istom tonu kao i završnu.
Nanošenje: kist, valjak ili prskanjem. Boju dobro promiješati. Za nanašanje kistom i valjkom po potrebi razrijediti do 5%, a za prskanje 25-30% razrjeđivačem.Površine moraju biti suhe, temperatura iznad 5°C a relativna vlažnost ispod 80%.
Potrošnja: 12-14 m2/lit metal
Sušenje: Suh na dodir nakon 3-4 sata, potpuno sušenje nakon
24 sata.Skladištenje: čuvati u hladnom i provjetravanom prostoru, odvojeno od oksidansa, jakih kiselina i lužina, udaljeno od otvorenog plamena, iskri i izvora topline, u dobro zatvorenim spremnicima. Ne izlagati sunčevim zrakama.