OTEX AKVA PRIMER 0,9L

OTEX AKVA PRIMER 0,9L

OPIS: Brzosušivi prijanjajući temeljni mat premaz na vodenoj bazi.
Prikladan kao temeljni premazi međupremaz novih i prethodno obojenih površina. Posebno namjenjen za glatke i problematične podloge: staklo, pločice, staklena vlakna, melaminske ploče, PVC, aluminij, pocinčani lim i površine sa alkidnim i kiselo-stvrdnjavajućim premazima. Prikladan je za drvo i metalne površine u suhim prostorima. Nije prikladan za održavanje površina sa nitroceluloznim lakovima. NIJANSIRANJE: po Tikurila Symphony ton karti. POKRIVNOST: 6-8 m2/lit.Razrjeđuje se vodom. NANOŠENJE: kist, valjak ili šprica. AIRLESS: Primjer dizne 0,013″-0,015″, razrjeđivanje 0-5% volumski.
SUŠENJE na 23°C i 50% relativne vlažnosti : Suho na dodir nakon 1h. Slijedeći premaz nakon 2h. GUSTOĆA: 1,3 kg/l.
PRIPREMA: Površine moraju biti suhe, temperatura zraka iznad +8°C i relativna vlažnost ispod 80%. Ukloniti prljavštinu
i prašinu. Premazati čvorove na golom drvu sa KNOTTING LACQUER. Oprati površine sa posebnim sredstvom MAALIPESU sredstvo za čišćenje i isprati sa vodom. Obrusiti površine. Ukloniti prašinu od brušenja.
Prije obojene površine: Oprati sa Maalipesu sredstvom za čišćenje i isprati sa vodom. Lagano obrusiti. Ukloniti prašinu od brušenja. NANOŠENJE: Promješati OTEX AKVA i po potrebi razrijediti sa vodom. Nanosi se kistom, valjkom, tuferom ili špricanjem. Na velike površine nanjeti premaz valjkom a nakon toga razvući kistom. Preporučamo korištenje sintetičkih kistova sa gustim dlakama. Nakon 5 sati može se nanjeti završni premaz UNICA AKVA, ili FEELINGS FURNITURE PAINT. Alat se čisti sa vodom. Za uklanjanje stvrdnute boje preporuča se TIKKURILA TOOL CLEANER.
ODRŽAVANJE: Čišćenje po potrebi najranije 1 mjesec nakon nanošenja, razrijeđenim sredstvima za čiščenje i ispiranjem vodom. Premaz postiže konačnu tvrdoću nakon mjesec dana pri standardnim uvjetima. Za to vrijeme sa površinama treba postupati pažljivo. Ako se površine treba očistiti nakon završetka, očistite ih lagano sa mekanim kistom ili vlažnom krpom. SKLADIŠTENJE: Čuvati spremnike od smrzavanja.