OWATROL DEEP CLEANER 2,5L

OWATROL DEEP CLEANER 2,5L

SVOJSTVA: Snažno sredstvo za čišćenje i skidanje novih, starih i zapečenih uljnih premaza sa vanjskih drvenih površina. Bez otapala, vodoispirljiv, biorarazgradiv i zbog toga pogodan za osjetljiv okoliš.
Gel koizistencija čini ga idealnim za vertikalne površine – ne cjedi. Lako se nanosi, brzo djeluje, skida površinsku zakoricu nastalu u procesu obrade drva i time omogućava upijanje premaza.
NAMJENA: Samo za vanjske površine drva – sve vrste, tvrda, meka, egzote..
Vanske površine kao palube, rukohvati i ostala drvenarija. Za horinzontalne i vertikalne površine.
PRIPREMA: Skinuti sve labave djelova i premaze koji se ljušte. Isčetkati sva fizička zagađenja napr. pljesan, grube prljavštine itd. NANOŠENJE: Nanosi se ribaćom četkom ili valjkom sa sintetskom dlakom. Uvijek napravite test na manjem uzorku da ustanovite potrebno vrijeme djelovanja sredstva. Na palubama sa brtvenim fugama (caulking), za svaku sigurnost treba ispitati eventualno djelovanje sredstva i reakcije na fugu (nakon 20 minuta). Nosite zaštitne rukavice naočale i zaštitnu odjeću.Uvijek nakon čišćenja, površine treba tretirati sa sredstvom DECK CLEANER radi neutralizacije i vraćanja izvorne boje drva. Drva bogata taninom (cedar, hrast, tik, mahagonij…), mogu pocrniti od DEEP CLEANER-a. U tom slučaju NE DOZVOLITI da se plohe osuše prije nego se započne tretman sa DECK CLEANER-om. Kod čišćenja vertikalnih površina, radove izvoditi odozdo prema gore, tako da se izbjegnu tragovi curenja. Ne izvoditi radove na direktnom suncu niti na vrućim površinama. Ne dozvoliti da se DEEP CLEANER na površini osuši. Treba ga održavati vlažnim vodenom maglicom.
Ne razrjeđivati proizvod. Velike površine treba čistiti u manjim zonama. Uvijek čistiti u smjeru godova na drvu. Ne koristiti žičane četke. Prije završne zaštite ostaviti drvo par dana da se osuši.
POTROŠNJA : 4 m/2 litra. Čuvati od smrzavanja i visokih temperatura