OWATROL MARINE CIP 0,5L

OWATROL MARINE CIP 0,5L

ANTIKOROZIVNI TEMELJNI PREMAZ. ZAŠTO SE KORISTI: OWATROL – CIP je oksidno crveni temeljni premaz namjenjen novim i zahrđalim površinama. Višenamjenski: Prodire duboko u zahrđalu površinu, istiskuje vlagu i zrak – stabilizira površinu. Formira čvrst stabilan sloj, na koji ostali premazi čvrsto prijanjaju – antivegetativni, alkidni, epoksidni, poliuretanski…..Ojačava i štiti – zapunjava dubinski do zdravog metala i suprostavlja se koroziji. Elastičan film ne puca. Otporan do 175°C. Izvanredna prionjljivost na nove i hrđave površine. Ne zahtijeva posebnu pripremu.
GDJE KORISTITI: Interijeri i eksterijeri. Horizontalne i vertikalne površine. Željezo i ostali metali. Iznad i ispod vodene linije – kobilice, nadgrađa, štive…. U teškim klimatskim uvijetima – korozivne pare, slaba cirkulacija zraka, visoka vlažnost, (balastni tankovi, kaljuže, dvostruka dna….) PRIPREMA POVRŠINE: Površine moraju biti čiste, suhe, bez masnoća i ostalih prljavština. Očistiti površine sa odgovarajućim ne korozivnim otapalom na pr. acetonom.
Korodirane površine: Ukloniti svu labavu i hrđu koja se ljušti i stare premaze do tvrde podloge. Skidanje čvrstog filma hrđe nije potrebno jer on služi premazu OWATROL C.I.P. za optimalnu prionjljivost.Ukloniti sve ostatke iza pripreme.
Nove površine: Ukloniti sve tragove skrame (okuine) i ostale strane čestice pjeskarenjem ili brušenjem (gr, 40-120), da površina bude dovoljno hrapava. Očistiti ostatke. Nedostupna mjesta možemo pripremiti, uporabom razrijeđenog OWAYELL-A. NANOŠENJE: Zaštititi djelove koji se ne tretiraju. Ne raditi na izravnom suncu ni na povišanim temperaturama. Temperatura podloge mora biti 3°C viša od temperature rosišta.Promješati boju prije i tijekom radova.
Ne razrijeđivati. Nanjeti OWATROL C.I.P. u tankom sloju. Ne preklapati premaze i stvarati debeli film.( cilj je da penetrira u površinu a ne da je u potpunosti prekrije). Ako ne planiramo premazati temelj drugim premazima , tada nanosimo u normalnom pokrivnom sloju. Minimalni međupremazni interval (na 20°C i 50% rel. vlažnosti): OWATROL CIP – 24 sata. Završni uljni/alkidni premazi – 48 sati. Završni na bazi epoksida, poliuretana,akrila – 72 sata. Maksimalni međupremazni interval – 7 dana. Ako se nanosi više od jednog premaza OWATROL CIP, tada završno treba koristiti premaze na uljnoj/alkidnoj bazi. Pažnja: Ne ostavljati OWATROL CIP. kod vanjskih radova kao samostalni premaz.