OWATROL MARINE STRIP 1L

OWATROL MARINE STRIP 1L

SREDSTVO ZA SKIDANJE STARIH BOJA I ANTIVEGETATIVNIH PREMAZA.
Bez otapala, lako se odstranjuje vodom. Uklanja lakove, lazure, boje i antivegetativne premaze. Može se koristiti na drvu, metalima, plastici, stakloplastici, kamenu, betonu. Siguran je za sve površine osim aluminija. Vrlo učinkovit – može ukloniti i do 8 slojeva boje odjednom. Nije efikasan kod dvokomponentnih i zapečenih premaza. Ne isparava, ima dugotrajno djelovanje. Lako se nanosi sa produženim učinkom. Ne cjedi.
OPĆE PREPORUKE: Uvijek napraviti probu na manjem uzorku. Za nanošenje koristiti kist sa sintetičkim dlakama (nylon). Nositi zaštitnu odjeću, rukavice i naočale. Kod skidanja premaza sa drva ne ostavljati MARINE STRIP da djeluje duže nego što je potrebno da se sloj otopi. Slaba i meka drva mogu se oštetiti. Tvrda drva posebno ona bogata taninom mogu potamniti u predugom djelovanju.
NANOŠENJE: Nanjeti debeli sloj preko čitave površine. Ostaviti da djeluje. Skinuti sredstvo i boju sa četkom i mlazom vode ili visokotlačnom perilicom (max 60 bara). Topla voda pospješuje čišćenje.
PAŽNJA: Porozne površine kao drvo moraju se uvijek neutralizirati sa DECK CLEANER-om nakon uklanjanja MARINE STRIP.
PROSJEČNO VRIJEME RADA: Za uklanjanje alkidnih premaza, lakova i lazura; 1 sloj:10-15 min,
2 sloja:10-30 min, 3 sloja:30-45 min. Akrilne boje, lakovi i lazure – testom na malom području odrediti vrijeme rada.
Antivegetativni premazi: minimalno vrijeme rada 12 sati.