OWATROL OLEOFLOOR CLASSIC 1L

OWATROL OLEOFLOOR CLASSIC 1L

ULJE IZVANREDNIH SVOJSTAVA. IZGLED MOKRE POVRŠINE.
SVOJSTVA: Ulje na vodenoj osnovi,obogaćeno biljnim uljima u kombinaciji sa poliuretanskom smolom. Bezbojno, OLEOFLOOR CLASSIC ne požućuje i otporno je na svjetlo. Lako se nanosi i brzo suši. Radovi se mogu obaviti u jedan dan. Dubinski prodire. Prihranjuje drvo. Izvanredno otporan na habanje i kemikalije,uključujući i proizvode na bazi amonijaka. Vodoodbojan i otporan na upijanje mrlja. Idealan za kupaonice. Ne zahtijeva poliranje i glancanje teškom i skupom opremom. Lako se održava. ULOGA: Zaštita svih novih i starih drvenih podova i stepenica u interijeru. Naglašava i održava prirodnu lijepotu drva. Idealan za sobe koje treba brzo ponovo obnoviti, bez potrebe za posebnim održavanjem i gdje nema potrebe za lakiranjem.GDJE SE KORISTI: Svi novi i stari drveni podovi ukljućujući parket, rustikalni (četkani) podovi i stepenice. Sve vrste mekog i tvrdog drva, uključujući i tvrda egzotična drva. ALAT I RAZRJEĐIVANJE: Sintetski kist. Kratkodlaki sintetski valjak. Ne razrjeđuje se. PREPORUKE PRIJE RADOVA: Zaštitite sve okolne površine koje se ne premazuju. Uklonite sav namještaj i opremu. Površine moraju biti suhe, čiste, bez masnoća. Sve stare premaze treba skinuti. OLEOFLOR CLASSIC se može nanositi samo na golo drvo ili na prije nanešeni OLEOFLOOR CLASSIC. izvoditi radove pri rasponu temperature 10-25°C (podloge i ambijenta). Samo se prvi sloj može nijansirati univerzalnim bojama.
NANOŠENJE: Dobro promiješati. Krenite od kuta suprotno od vrata prema vratima. Nanjeti prvi sloj ravnomjerno i izdašno. Rubovi premazivanja moraju uvijek biti vlažni, da se izbjegne preklapanje premaza. Započnite od rubova a zatim čitavu površinu nanoseći u plohama 2 sa 2 m. Ostaviti 3 do 4 sata da se osuši, ovisno o uvjetima u prostoriji. Ako je potrebno nanjeti drugi premaz. Vrijeme između dva premazivanja ne smije biti duže od 12 sati. Sačekati najmanje 24 sata prije vraćanja namještaja. Pod noge podmetnuti meke krpe. NE POKRIVATI pod tepisima najmanje 15 dana od premazivanja.
SUŠENJE (na 20°C i 50%rel. vlažnosti zraka): Suh na prašinu 30 minuta. Suh na dodir 1 do 2 sata. Suh za brušenje 4 sata. Međupremazni interval 4 do 12 sati. Normalno prohodan 24 sata. Intenzivno prohodan 2 tjedna
Potpuno suh 2 tjedna. ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE: Prvih 15 dana čistiti sa blagim sredstvom za čišćenje i dobro ocijeđenom krpom, a iza toga nastaviti na uobičajen način. Za potpuno ili djelomično obnavljanje obrusiti sa finim brusnim papirom (gr. 150). Očistiti prašinu i nanjeti u tankom sloju OLEOFLOOR CLASIC za zaštitu i obnavljanje izgleda. Mogući su i djelomični popravci u ovisnosti stanja postojeće zaštite. SKLADIŠTENJE: Čuvati od smrzavanja i visokih temperatura. u dobro zatvoranoj orginalnoj ambalaži.