OWATROL PREPDECK 1L

OWATROL PREPDECK 1L

Tri u jedan.: Sredstvo za skidanje premaza, čisti vremenom pocrnjele drvene površine, uklanja caklinu nakon strojne obrade.
Gdje se koristi. Sve drvene vanjske površine. Tvrda i meka drva, tretirana pod pritiskom, termički obrađena… Vanjske drvene površine kao podovi, pontoni, obloge, vrtni namještaj. Skidanje starih premaza i mrlja.Uklanja sjajnu caklinu nastalu strojnim alatima (glodala i sl.)
Za čišćenje starih drvenih površina istrošenih od vremenskog utjecaja. Za skidanje znakova obilježavanja .
Opće preporuke PREPDECK je vrlo klizav. Prilikom hodanja, posebno paziti. Protresti sadržaj prije uporabe. Pokriti sve djelove koje ne želimo tretirati. Nositi zaštitne naočale i gumene rukavice. Ne nanositi na tople površine, proizvod će prebrzo ispariti. Ne dozvoliti da se tjekom radova PREPDECK osuši. Na vertikalnim površinama čišćenje izvoditi odozgo prema vrhu da se izbjegnu pruge. Zaštititi sve metalne djelove. Isprati sa visokotlačnom perilicom na minimalnoj udaljenosti mlaznice i površine od 30 cm, da se ne ošteti drvo. PAŽNJA!Tvrda drva i drva bogata taninom kao cedar, ipe, tik, hrast… mogu pod djelovanjem PREPDECKA potamniti. U tom slučaju odmah nakon ispiranja tretirati sa sredstvom NET-TROL osim u slučaju ako se završno koristi TROPITECH “SVE U JEDNOM”. Kada se kao završni premaz koristi TROPITECH “SVE U JEDNOM”, tada posvjetlite drvo otopinom izbjeljivača u omjeru 3 djela vode 1 dio izbjeljivača. Razrjeđivanje Za skidanje starih premaza koristiti nerazrjeđen.Za uklanjanje površinske cakline dodati 1 dio PREPDECK-a u 4 djela vode. Za čišćenje razrjediti do najviše 20 dijela vode na 1 dio sredstva.UPUTSTVA PREPDECK koristiti nerazrjeđen ili razrjeđen po gornjim uputama. Nanjeti samo na površinu koju možemo obraditi u roku od 15-30 minuta, a zatim prijeći na drugi dio dok se ne očisti čitava površina. PREPDECK mora tjekom rada uvijek biti vlažan. Nakon odgovarajućeg protoka vremena, provjeriti sa najlonskom ribaćom četkom dali se nečistoća ili premaz skida. Ako se skida, izribati ribačom četkom ili isprati visokotlačnom perilicom (70-103 bara) ovisno o vrsti drva. Uvijek raditi u smjeru godova. Ne koristiti žičane četke. Isprati sa mlazom vode iz vodovoda ili visokotlačnom perilicom (35-70 bara) u smjeru godova. (istovremeno isprati svu površinu). Nakon ispiranja uvijek neutralizirati površine sa NET-TROLOM osim u slučaju kada se kao završni nanos koristi TROPITECH “SVE U JEDNOM”. Pustiti da se drvo osuši kroz 2-3 dana prije završnog premazivanja. Za skidanje znakova za obilježavanje koristiti nerazrijeđen PREPDECK, izribati četkom dok se oznake ne uklone, a zatim isprati vodom. POTROŠNJA : u slučaju kada se primjenjuje nerazrijeđeno: 3-4 m2/lit. ALAT ZA NANOŠENJE: ribaća najlonska četka, sintetički valjak, vrtna šprica. TEMPERATURA NANOŠENJA: +5°C do +35°C VRIJEME DJELOVANJA: 10-15 minuta za uklanjanje sjajne cakline. 20-30 minuta za uklanjanje starih premaza. ČIŠĆENJE ALATA : sapun i voda.