OWATROL PRIMAFLOOR BB 2,5L

OWATROL PRIMAFLOOR BB 2,5L

OPIS: Akrilni poliuretanski temeljni premaz na bazi vode. Bez mirisa. Brzo suši. Ne požućuje.
Dostupan u 6 tonova i bezbojan ( mahagonij, ebanovina, orah, hrast, antikno siva, antikno bijela).
Može se dodatno tonirati do željenog izgleda. Kompatibilan sa svim vrstama lakova.
SVOJSTVA: Temeljni premaz za čisto drvo prije nanašanja lakova, zapunjava poroznost drva i osigurava bolju prionjljivost završnih premaza. Osigurava bolju tvrdoću i trajnost lakova i tako jamči bolja svojstva. Sprječava ispuštanja i mrljanje drva bogatih taninom i uljima.
GDJE SE KORISTI: Svi stari i novi drveni podovi uključujući parkete i furnirane podove i stepenice.
Za sva meka i tvrda drva uključujući i tvrde egzote.
Kompatibilan sa svim jednokomponentnim lakovima sa VEGAFLOOR-om, OLEOFLOOR-om, ULTIMAFLOOR-om i drugim jednokomponentnim i dvokonponentnim lakovima na bazi vode.
POKRIVNOST: 10-15 m2/l za jedan premaz. Potrošnja varira ovisno o načinu nanošenja, teksturi i upojnosti površine.
NANOŠENJE: Kratkodlaki sintetski valjak. Sintetski kist. Isti pribor se može koristiti za Primafloor kao i za Vegafloor.
RAZRJEĐIVANJE: Spreman za uporabu. Ne razrjeđuje se.
OPĆE PREPORUKE: Zaštititi sve površine koje se ne premazuju. Ukloniti sav namještaj. Ukloniti vaze sa cvijećem. Ukloniti ili pokriti riblji akvarij. Ne koristiti na temperaturama nižim od 10°C niti višim od 25°C.
UPUTSTVO:
OPĆE UPUTE: Površine prije premazivanja moraju biti čiste suhe i bez masnoća i ostalih zaprljanja. Kada je potrebno, treba obrusiti stare premaze. Uvijek treba odstraniti prašinu usisavačem, nakon svakog brušenja kao i sa svih mjesta na kojima se prašina taloži (rubovi, radijatori, cijevi, prozorske klupice itd.). Sa podova koji su tretirani uljima ili ulašteni, treba odstraniti masne slojeve prije brušenja prikladnim odmašćivačima.
PRIPREMA:
Nepremazane površine ili premazane površine ali u lošem stanju:
Odstraniti stare premaze brušenjem ili kemijskim sredstvima (CDKP90) . Obrusiti površine do golog drva. Po potrebi zapuniti pukotine sa LIANFLOOR kitom, a zatim prebrusiti.
NANOŠENJE: Dobro protresti kanticu. Pažljivo nanjeti PRIMAFLOOR, u ujednačenom sloju da se izbjegne variranje tonova, održavajući mokrim rubna područja premazivanja da se izbjegnu vidljivi prelazi.
Započeti od kutova prema sredini premazujući površine 2×2 metra. Da se izbjegne nepravilno sušenje, ne otvarati prozore tijekom radova. Mlječni izgled PRIMAFLOOR-a je normalan. Sušenjem proizvoda mlječni izgled brzo nestaje.
Kod nekih tvrdih vrsta tropskog drva, bogatih taninom može se nanjeti dva sloja PRIMAFLOOR-a, u razmaku od 1 sat, ali ne nakon više od 8 sati. To će stvoriti dodatnu barijeru za probijanje tanina.
SUŠENJE I ZAVRŠNI RADOVI:
(na 20°C i 50% relativne vlažnosti) Vrijeme sušenja oko 2 sata, ovisno o temperaturi i relativnoj vlažnosti zraka. Vrijeme između dva premaza je 2 sata. Ne ostavljati duže od 12 sati između dva premaza PRIMAFLOOR-a ili prvog sloja laka VEGAFLOOR-a ili ULTIMAFLOOR-a.
Ne brusiti površine između premaza PRIMAFLOOR-a i laka. Ne mješati sa proizvodima na bazi otapala.
TRAJNOST: Najmanje 1 godinu u originalnoj ambalaži. Ne skladištiti na niskim niti na visokim temperaturama.