OWATROL TEXTROL 5L

OWATROL TEXTROL 5L

OWATROL TEXTROL
Dugotrajan penetrirajući završni uljni premaz za sve vanjske drvene površine – prirodan izgled.
Gdje se koristi :Terase, grede, obloge, krovovi, ograde, vrtni namještaj. TEXTROL je formuliran da duboko prodire u drvo, zaštiti ga i vrati ljepotu izbjedjelim drvenim površinama.TEXTROL je idealan za sve vrste drva u vanjskim uvjetima, tvrda i meka – tikovina, iroko, cedar, hrast, jasen.TEXTROL ne stvara površinski sloj on štiti prodiranjem u drvenu strukturu i daje bogat mat izgled. TEXTROL u početku potamni drvo ali ubrzo drvo posvijetli. Ne premazivati TEXTROL preko starih lakova, boja i lazura. Ukloniti prijašnje premaze sa sredstvom DILUNETT, a stare uljne premaze sa AQUANET-om. Neutralizirati sa sredstvom NETROL.
OPĆE UPUTE:Nove drvene površine tretirati sa premazom SEASONITE i ostaviti da ostari 6-12 mjeseci, a zatim nanjeti TEXTROL.Ukloniti svu piljevinu četkama ili metlicom. Oprati sa NETROL-om da se vrati izvorna boja drva.
Ostaviti da se drvo osuši (2-3 suha dana) prije nanošenja TEXTROL-a. Dobro promješati ili protresti TEXTROL prije nanašanja. Nakon nanošenja prskanjem razvući premaz kistom ili valjkom da se poboljša penetracija i omogući jednolično pokrivanje.
IZBOR ALATA: Kist, valjak (srednja dlaka), kist za lazure, vrtna prskalica.
UPUTE ZA PRIMJENU:
1.Pripremite površine na način iz općih uputa.
2. Nanesite prvi premaz i ostavite da ga drvo upije (15-30 min.) Ne dozvoliti da se TEXTROL osuši na dodir ili osuši između 2 premazivanja.
3. Nanjeti drugi premaz i ostaviti 10-15 minuta da penetrira u drvo.
4. Obrisati višak proizvoda koje drvo nije upilo, da se izbjegnu sjajna područja.
5. Ostaviti da se osuši
ODRŽAVANJE: Nanjeti 1 premaz TEXTROLA svake godine ili po potrebi. Ako se površina zaprlja ili drvo posivi očistite sa sredstvom NETROL i ostavite da se osuši prije premazivanja sa TEXTROLOM.
PRAKTIČNI SAVJETI: Zaštititi sve djelove koji se nepremazuju uključivši grmlje i raslinje.Premazivati u suhim vremenskim uvjetima između +5 i +35°C. Ne nanositi na izravnom suncu. Ne nanositi ako se u sljedećih 48 sati očekuje hladno i vlažno vrijeme. Pretočiti premaz koji je ostao u manje hermetičke kantice kako bi se izbjeglo želiranje. Nabavite dovoljnu količinu premaza dostatnu za sve radove i promješajte sve kantice zajedno prije početka radova da se osigura jednoličan završni izgled.
TONIRANJE: Najviše 5 do 10 grama univerzalnog pigmenta.
POTROŠNJA : oko 10 m2/lit za jedan premaz. POTROŠNJA ZA DVA PREMAZA: 5 m2/lit.
ALAT ZA NANOŠENJE: šprica AIRLESS, kist, valjak TEMPERATURA NANOŠENJA: +5°C do +35°C VRIJEME SUŠENJA: 24 – 48 sati ČIŠĆENJE ALATA : razrjeđivač na bazi terpentina.