OWATROL ULJE 0,125L

OWATROL ULJE 0,125L

OPIS: Penetrirajući inhibitor korozije. Blokira hrđu i štiti metal od daljnje korozije. Penetrira i zaštićuje do zdrave podloge. Istiskuje vlagu i zrak.
Vezni film za sve materijale. Izvanredno prijanja na sve materijale kao i na galvanizirane i pocinčane površine, aluminij, drvo itd. Održava prirodni izgled površine (metal, drvo itd.) Omogućava prionljivost, idealan temelj za osnovne ili završne boje. Omogućava nanošenje premaza direktno na hrđu. Otporan na temperature do 175°C.
Dodatak bojama. Čini alkidne premaze antikorozivnim. Poboljšava razljevanje i razmazivanje boja. Povećava viskozitet što omogućava bojanje za hladna, topla i vjetrovita vremena. Zamjenjuje štetne razrjeđivače. Povećava pokrivnost boje.
Impregnacija drva. Duboko prodire i zapunjava drvo. Štiti metalne djelove.
PRIMJENA: Željezo i ostali metali (može se nanositi na drvo, plastiku, staklo…) lagano i teško zahrđale površine. Na novim površinama koristiti OWATROL AP60. Može se dodavati u bilo koje uljne boje, zračno sušive alkidne, bezbojne i pokrivne lakove, jednokomponentne uretane i premaze na bazi nafte. Može se mješati sa lazurama za drvo, radi bolje impregnacije drva i zaštite metalnih djelova (okova).
Ne mješati sa brzosušivim premazima (auto boje), dvokomponentnim, klor kaučuk i zidnim bojama.
UPORABA: Površine moraju biti čiste, suhe, bez masnoća i djelova koji se ljušte. Owatrol ulje daje bolje rezultate na hrđavim površinama, jer koristi hrđu kao pigment za formiranje zaštitnog sloja. Za postizanje antikorozivnog premaza izmješati 25% Owatrol ulja sa 75% boje. Za poboljšanje razlivnosti izmješati 5-10% Owatrol ulja sa bojom.
POTROŠNJA: 18 m2/lit nanošenje: kist valjak prskanje temperatura od +5 do +35°C.
SUŠENJE: 12 sati za sljedeći premaz 24-48 sati.