PATIO EK 9L

PATIO EK 9L

“Tlakovac” odnosno vanjski elementi od betona koriste se za popločavanje vanjskih površina kao što su parkovi, šetališta, nogostupi, platoi, igrališta, vrtovi, dvorišta, pješačke staze, ulice, parkirališta, itd. Ovakve površine zahtjevaju održavanje, kao i estetsko prilagođavanje nijanse zahtjevu korisnika.
Preporučujemo Vam Tikkurila Patio boju za površinsko premazivanje “tlakovca” i raznih elemenata izrađenih od poroznog betona. Postupak izvođenja radova 1.Uvjeti premazivanja:Površina koju treba tretirati mora biti suha. Temperatura zraka, površine i boje mora biti iznad +15°C a relativna vlažnost zraka ispod 80%.2.Priprema površine Očistite površinu od prljavštine, prašine, mahovine i lišajeva. Operite površinu mašinom za pranje pod pritiskom i/ili koristite Tikkurila Tehopesu Pover Clean prema uputstvima, ako je potrebno.3.Priprema Uvijek napravite probnu aplikaciju. Artikal je dostupan u manjem pakovanju za tu namjenu 0.9lit, kao i u pakiranjima 2,7lit i 9lit. Dobro promiješajte boju prije i tijekom upotrebe proizvoda. Nanesite četkom, valjkom ili prskalicom. Nanesite ravnomjerno i bez prekida, kako bi se izbjeglo preklapanje. Izbjegavajte nanošenje debljih slojeva. Nanositi 1-2 sloja u zavisnosti od upijanja podloge i željenog krajnjeg estetskog rezultata. Ako nanosite nekoliko slojeva, preporučuje se razređivanje prvog sloja do 50% (2 dijela boje, 1 dijela vode). Preporučuju se dva sloja za najbolje rezultate.
Izaberite željenu boju iz izbora Tikkurila boja Patio Paving Stonestain (10 nijansi) Potrošnja materijala: 4-8 m2/l u jednom sloju (u zavisnosti od upijanja podloge). U praksi, pokrivnost zavisi od hrapavosti i upijajućih svojstava površine.Vrijeme sušenja (23°C pri vlažnosti zraka od 50%): Površina je suha nakon nekoliko sati. Na sušenje utječe poroznost površine. Drugi sloj boje se može nanijeti nakon što se površina osuši.
Bitna napomena!!! Patio boja se ne preporučuje za neupijajuće podloge ili prirodni kamen.
Čišćenje alata: alat odmah nakon upotrebe oprati vodom, prazne kantice zbrinuti po lokalnim propisima.