ROSTEX SUPER AKVA PRIMER S.SIVI 1L

ROSTEX SUPER AKVA PRIMER S.SIVI 1L

OPIS:Vodeni, brzosušivi, mat, antikorozivni temeljni premaz , sa posebnim vezivom, za čelične, pocinčane, ohrapavljene alu površine, bakar, mjed i nehrđajući čelik. Koristi se isključivo kao temelj završnim vodenim premazima. Namjenjen za limene krovove, oluke i ostale unutarnje ili vanjske metalne konstrukcije.
Boja: Svjetlo siva . POTROŠNJA: 7-9 m2/l (60 mikrometara suhog sloja). Razrjeđuje se vodom.
NANOŠENJE: kist ili prskanje. AIRLESS: dizna 0,11″-0,015″ ili 0,280-0,380 mm. Razrijediti 0-10%.
SUŠENJE: na 23°C i 50% vlažnosti zraka : (suhi film debljine 80 mikrometara): suh na prašinu 30 min. na dodir 2 sata, a za sljedeći premaz 4 sata (kod nižih temperatura od 10°C i više relativne vlažnosti od 80% nakon 24 sata)
Premaz je otporan na tehnički alkohol (metilni ), ulja, masti i vodu. Nije otporan na terpentin i jaka otapala (razrjeđivače). Gustoća: 1,2 kg/l. Skladištenje: Čuvati od smrzavanja.PRIPREMA: Površine moraju biti suhe, temperatura zraka viša +10°C ,i relativna vlažnost ispod 80%. Temperatura površine ne smije biti iznad +40°C, jer bi voda prebrzo isparavala , smanjila se prionjivost i pojavili se mjehuri. Planirajte nanošenje premaza tako da večernja rosa ne smoči površine dok se suše. NEOBOJENE POVRŠINE: Sa Pansaripesu Roof sredstvom za čišćenje i kistom očistititi površine od vodotopivih konzervansa, prljavštine, soli, ulja i masnoće. Isprati vodom i ostaviti da se osuši. Ukloniti koroziju brušenjem ili čeličnom četkom. Aluminijske površine ohrapaviti.
Nove pocinčane limove preporučamo obojiti nakon jedne godine. Najbolje prijanja na već izbjedljele , mehanički ili kemijski ohrapavljene pocinčane površine. PRETHODNO OBOJENE POVRŠINE: Oprati površine sa Pansaripesu Roof sredstvom za čišćenje i četkom, isprati vodom i ostaviti da se osuši. Ukloniti hrđu i premaze koji se ljušte žičanom četkom. Izmatirajti stare premze . NANOŠENJE: Dobro promješajti prije upotrebe. Nanositi kistom ili špricom. Debljina jednog sloja suhog filma je 60-80 mikrometara. Rostex Super Akva se nanosi na gole metalne površine.Izbjegavajte premazivanje toplih površina izloženih suncu, jer se premaz prebrzo osuši .
ČIŠĆENJE ALATA: vodom ili sa Tikkurila Penselipesu za čišćenje alata. ODRŽAVANJE: Sa obojenim površinama trebate rukovati pažljivo, jer se konačna tvrdoća premaza postiže nakon dva tjedna kod standardnih uvjeta. Ubrzo nakon premazivanja površine se mogu očistiti lagano sa mekanim kistom ili vlažnom krpom za čišćenje. Najranije nakon jednog mjeseca od premazivanja, prljave površine mogu se očistiti sa Tikkurila Huoltopesu (1 dio Huoltopesu, 10 dijelova vode). Jako prljave površine očistite sa jačom otopinom 1:1. Nakon toga isperite površine i ostavite da se osuše.