SUPER WHITE 2,5L

SUPER WHITE 2,5L

Bijela mat, lateks boja na bazi vode za dekoraciju i zaštitu unutarnjih zidova i stropova.
OPIS: Koristi se za premazivanje zidova i stropova unutar stambenih, uredskih i javnih zgrada, bolnica (osim zidova
oko umivaonika, sudopera i soba koje trebaju dezinfekciju: vrtići), također u prehrambenoj indutriji – izuzev površina
u direktnom kontakta s hranom. Daje površinama potpuni mat izgled. Otporna je na nježno pranje vodom.
PREDNOSTI: Ekološka boja , pogodna je za osjetljive osobe sklone alergijama , ima preporuku od “POLISH ALLERGY SOCIETY (PTA)”, ima minimalni sadržaj hlapljivih organskih spojeva. Boja je trajna i postojana. Izvrsne karakteristike nanošenja: ne kaplje, vrlo dobro prijanja, lako se razvlači ima vlo dobru pokrivnost i i optimalno vrijeme sušenja (3 sata).
Preporučuje se za : premazivanje zidova, žbuke i malih elemenata od drva i metala, nakon što se na njih nanese odgovarajući temeljni premaz. Boja se može nanositi na dekorativni slikarski beton.
TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: Izgled: bijela mat boja . POTROŠNJA: više od 12 m2/l za jedan premaz. Ovisi o poroznosti i hrapavosti podloge i načinu nanošenja. VRIJEME SUŠENJA: (na 23°C i 50% relativne vlažnosti) : 1 sat. Slijedeći premaz nakon 3 sata sušenja. TEMPERATURA NANOŠENJA: od +5°C do +25°C. Gustoća: 1,45 g/cm3
UVJETI NANOŠENJA: Sve površine koje se premazuju trebaju biti suhe, temperatura zraka treba biti između +5°C i +25°C, relativna vlažnost treba biti ispod 80%.
PRIPREMA: Površine koje se premazuju trebaju biti čiste, suhe, odmašćene, bez prašine i raspucalih dijelova. Ukloniti plijesan i nečistoće koje mogu smanjiti prionjljivost premaza. Pokitati pukotine i neravnine. Vapnenu boju ili ljepilo treba upotpunosti ukloniti. RAZRJEĐIVANJE: prvi premaz se može razrijediti sa vodom 10%, a ostali premazi do max. 5%.
NANOŠENJE: Nove mineralne žbuke prije premazivanja moraju odstajati minimalno 4 tjedna . Površine treba očistiti, ukloniti dijelove koji se ljušte, ukloniti prljavštinu i prašinu, neravnine i pukotine pokitati. Prije upotrebe dobro promiješati.Ako je potrebno nanjeti temeljni premaz TIKKURILA SUPRABILIT ili TIKKURILA SUPER WHITE razrijediti 10% sa vodom. Premazati dva do tri puta sa SUPER WHITE bojom. ALAT ZA NANOŠENJE: kist, valjak, šprica. Alat se pere sa vodom, odmah nakon upotrebe. SKLADIŠTENJE: Čuvati u dobro zatvorenim spremnicima na temperaturi između +5°C i +25°C. Čuvati od smrzavanja i od direktne izloženosti sunčevim zrakama.