TEMADUR 50 TAL 7,5L

TEMADUR 50 TAL 7,5L

dvokomponentni polusjajni premaz. Preporuča se kao završni premaz u epoksidnim i poliuretanskim sistemima zaštite, te zaštitu površina izloženih kemijskim i vremenskim utjecajima kao što su transportna i prijevozna sredstva, vanjski rezervoari, čelične konstrukcije i ostale strukture, strojevi i oprema. Izvanredno otporan na habanje i starenje. Lako se čisti i ne gubi sjaj. Ima svjedodžbe za korištenje za unutarnju zaštitu brodova (MED Certificate)
Tonovi: RAL, NCS,SSG,BS, MONICOLOR NOVA, SYMPHONY, TEMASPEED sistemi miješanja.
UPORABA Sve površine moraju biti suhe. Temperatura površine koja se boji i okolnog zraka tijekom bojenja ne smije biti ispod +5°C. Površina čelika mora biti najmanje 3°C iznad temperature rosišta.
Temeljni premaz: TEMACOT GPL-S PRIMER, TEMACOAT GF PRIMER, TEMACOAT HB PRIMER, TEMACOAT PM PRIMER, TEMACOAT GPL-S MIO, TEMACOAT SPA, TEMACOAT RM 40, TEMAMASTIC PM 100, TEMABOND, TEMADUR 20, TEMADUR PRIMER, TEMAPRIME GF, FONTECOAT EP PRIMER I FONTECRYL 10.
Završni premaz: TEMADUR I TEMATHANE.
Nanošenje: airless ili konvencialno prskanje ili kistom na odgovarajući temeljni premaz.
Razrjeđivanje: prema uvjetima i nanošenju može se razrijediti 10-30 % sa razrjeđivačem 1048,1067 ili 1061.
Pokrivnost
d.suh film d.mokrog filma pokrivnost
40 µm 70 µm 14,0 m2/lit
Praktična potrošnja ovisi o načinu nanošenja, uvjetima bojenja, obliku i gruboći površine.
Sušenje: na 23°C suh na prašinu nakon 15 minuta, na dodir 4 sata.
Vrijeme sušenja za nanošenje drugog sloja ovisi o debljini filma, temperaturi zraka i ventilaciji.
Omjer mješanja: 5: 1 volumski sa utvrđivačem 0800 7590.
Skladištenje: čuvati u hladnom i provjetravanom prostoru, odvojeno od oksidansa, jakih kiselina i lužina, udaljeno od otvorenog plamena, iskri i izvora topline, u dobro zatvorenim spremnicima, ne izlagati sunčevim zrakama.