VALTTI EXTRA EC 0,9L

VALTTI EXTRA EC 0,9L

Opis: završna lazura za vanjsku zaštitu drva. Formira zaštitni sjajni film, sa velikim izborom tonova. Valtti Extra oplemenjuje prirodnu ljepotu drva i istovremeno zaustavlja štetan učinak vlage, UV zraka i mikrobski razvoj.
Primjena: grede, nadstrešnice, prozori, sjenila, vrtni namještaj, brvnare itd.
Tonovi: po Tikkurila ton karti za polutransparentne završne premaze. Konačni ton ovisi o vrsti drva i njegove osnovne boje. Valtti Extra bezbojni se ne preporuča za djelove izložene jakom djelovanju sunca.
UPORABA
Priprema: površine moraju biti čiste, suhe bez masnoća, ulja, voskova, prljavštine i labavih čestica. Koristiti Tikkurila sredstva za čišćenje. Zapuniti rupice i pukotine kvalitetnim kitom. Sve stare glatke površine treba ukloniti da se omogući potpuno upijanje premaza. Provjeriti da li su svi pričvrsni elementi otporni na koroziju. Ne preporučuje se uljni kitovi. Na sve vanjske površine koje nisu predimpregnirane treba nanjeti premaz Akvabase ili Valti Base.
Nanošenje:kist ili prskanje.Preporučuju se kistovi iz poliesterske ili najlonske dlake. Sve površine moraju biti suhe sa sadržajem vlage ispod 20%. Temperatura zraka iznad 5°C i relativne vlažnosti manje od 80%. Dobro promiješati prije i tijekom nanošenja. Premazati u dva sloja u smjeru godova, a čela obilnije natopiti.
Potrošnja:meko drvo: 10-12m2/lit po premazu ovisno o gruboći površine i upojnosti.
Sušenje: na 23°C i relativne vlažnosti 50%. Suho na dodir nakon 8 sati, a za sljedeći premaz nakon 24 sata.
Čišćenje alata: Alat odmah isprati razrjeđivačem.
Skladištenje: Čuvati u hladnom i provjetravanom prostoru. Ne izlagati sunčevim zrakama. Čuvati od smrzavanja.