VALTTI PLUS KESTO OPP 9L

VALTTI PLUS KESTO OPP 9L

Izuzetno izdržljiv vanjski završni premaz za drvo na bazi vode i modificiranog akrilnog veziva sa UV zaštitom. Polumat , vodonepropusni premaz za zaštitu drva. Štiti drvo od vremenskih utjecaja i usporava štetne posljedice vlage i sunčeve svjetlosti. Koristi se za laminirano drvo, piljene i blanjane drvene površine, impregnirane drvene površine i termički obrađene drvene površine na otvorenom.
PREPORUČENA UPOTREBA: Drvene grede, lamelirano drvo, ograde, vanjski prozorski okviri i vrata. Netretirane drvene konstrukcije ili drvene konstrukcije prethodno premazane sa lazurama za drvo.
NIJANSIRANJE: Nijansira se prema Tikkurila Super Color ili Valtti ton karti. Izabrana nijansa se može vidjeti čim je površina suha. Najbolja otpornost na vremenske uvjete i intenzivna boja mogu se postići pomoću Super Color tonova.
POKRIVNOST : Za rezano drvo 4-8 m2/l, Za obrađeno građevno drvo 8-12 m2/l
Razrjeđuje se vodom. ALAT ZA NANOŠENJE: Kist
SUŠENJE (na 23°C i 50% relativne vlažnosti zraka): Suho na dodir 2-4 sata. Završni premaz se može nanjeti nakon 24 sata. Skladištenje: Čuvati od smrzavanja. Držati dobro zatvoreno.
UVJETI ZA NANOŠENJE: Površine koje se premazuju moraju biti suhe (vlažnost drveta ispod 20%), temperatura zraka za vrijeme nanošenja i sušenja mora biti iznad +5°C i relativna vlažnost ispod 80%.
Najbolje vrijeme za rad je mirno, suho poluoblačno vrijeme sa temperaturom od +10°C do +20°C.
PRIPREMA POVRŠINE: Netretirane površine: Ukloniti prljavštinu, plijesan i sve labave dijelove.
Oprati prljave površine i plijesan sa Tikkurila Mould Removal (Homeenpoisto) prema uputama na pakiranju. Drvo treba tretirati u ranoj fazi prije građenja ako je moguće, špricanjem sa temeljnim premazom, sa Valtti Pohjuste ili Valtti Plus Base.
Prije obojene površine: Ukloniti labave dijelove i posivljelo drvo strugačem ili čeličnom četkom. Oprati prljave površine i plijesan sa Tikkurila Mould Removal (Homeenpoisto), ako je potrebno.
Nepremazane drvene površine premazati sa Valtti Pohjuste ili Valtti Plus Base. Ako na površini ostane sjajan film , ohrapavite je brušenjem.
NANOŠENJE: Pripremite dovoljnu količinu Valtti Plus Kesto premaza kako biste izbjegli moguće razlike u nijansi boje. Dobro promiješati prije uporabe i kasnije tijekom uporabe. Nanesite Valtti Plus Kesto ravnomjerno i kontinuirano kako biste izbjegli preklapanje. Proizvod se brzo suši.
Nanesite proizvod u dovoljnoj količini da biste stvorili jasan sloj. Primjenjuje se obilato na krajevima i rubovima. Nanesite dva sloja na nove temeljno premazane površine i za održavanje 1-2 sloja ovisno o stanju stare površine. Provjeravajte stanje obrađene površine i po potrebi ponovite tretman čim se proizvod počne trošiti sa površine.
ČIŠĆENJE ALATA: sa sapunicom i vodom. TIKKURILA PENSELIPESU se preporučuje za uklanjanje stvrdnute boje. ODRŽAVANJE: Premaz postiže konačnu tvrdoću nakon 4 tjedna kod standarnih uvjeta, za to vrijeme mora se pažljivo postupati sa premazanim površinama. Ako se površine trebaju očistiti ubrzo nakon premazivanja koristite mekani kist ili vlažnu krpu. Najranije nakon mjesec dana sušenja , površine možete čistiti razrijeđenim sredstvima za čiščenje (HUOLTOPESU).