VALTTI PRIMER 0,9L

VALTTI PRIMER 0,9L

Temeljni bezbojni premaz na bazi ulja za drvo izloženo vanjskom okolišu. Valtti Primer se apsorbira u drvo i usporava štetne učinke vlage i širenje plijesni. Za zaštitu i temeljno premazivanje drva i drvenih konstrukcija prije površinske obrade. Prikladno za piljeno i blanjano drvo, drvene grede, termički obrađeno i impregnirano drvo u vanjskoj uporabi. Preporuča se da se završni premazi primjenjuju što je prije moguće, jer bezbojno temeljno ulje ne štiti površinu drva od štetnih posljedica sunčeve svjetlosti.
PREPORUČENA UPOTREBA : Sve drvene konstrukcije koje se trebaju premazati lazurama ili bojama (osim površina koje se trebaju premazati uljima i tradicionalnim mliječno-zemljanim bojama)
POKRIVNOST : Za rezano drvo 4-5 m2 /l. Za obrađeno građevno drvo 8-10 m2/l NANOŠENJE: Kist, uranjanje ili špricanje. SUŠENJE (na 23°C i 50% relativne vlažnosti zraka): Suho na dodir za oko 30 minuta. Slijedeći premaz nakon 24 sata. Gustoća: 0,8 kg/l. UVJETI ZA NANOŠENJE: Površine koje se premazuju moraju biti suhe, temperatura zraka za vrijeme nanošenja i sušenja mora biti iznad +5°C i relativna vlažnost zraka ispod 80%.
PRIPREMA POVRŠINE: Ukloniti prljavštinu, plijesan i sve labave dijelove. Ako je potrebno, upotrijebite Mould Removal (Homeenpoisto) razrijeđen prema uputama za korištenje.
Zaštitite druge površine i biljke od prskanja Valtti Primera. RAZRJEĐIVANJE: koristiti ne razrijeđeno.
NANOŠENJE: Premazati drvene površine sa Valtti Primer u što je moguće ranijoj fazi obrade drva. Nanjeti kistom, uranjanjem ili špricanjem. Pažljivo premazati krajeve greda. Nanjeti završni premaz , što je prije moguće. Ako se daljnje premazivanje odgađa neko vrijeme, nanesite ulje ponovno prije završnog premaza. Kod nanošenja prskanjem zaštitite ostale površine i biljke od prskanja.
ČIŠĆENJE ALATA: sa razrjeđivačem 1050 ili Tikkurila Pensselipesu (sredstvom za čišćenje alata).
NAPOMENA! : Opasnost od samozapaljenja upotrebljenih krpa za čišćenje, papira i sl.
Zagađeni materijal može izazvati požar nekoliko sati kasnije, krpe nakon upotrebe treba namočiti u vodu i odložiti u zatvoreni metalni spremnik.