VALTTI SUPER GUARD 2,7L

VALTTI SUPER GUARD 2,7L

Temeljni bezbojni premaz na bazi otapala za impregnaciju i zaštitu drva, za vanjske radove. Namjenjen je za drvene fasade, prozorske okvire, vanjska vrata, drvene ograde, drvene kuće, hangare, sjeništa, terase, rolete, otvorena dvorišta, rukohvate itd. Proizvod se preporuča kao temeljni premaz.
PREDNOSTI I SVOJSTVA : Učinkovita zaštita od gljivica i plave plijesni. Štiti od insekata i drvnih parazita.
Štiti drvo od vlage. Duboko prodire u drvo i daje učinkovitu zaštitu. Otporan na nepovoljne vremenske uvjete. Sadrži alkidnu smolu. Smanjuje upijanje drva i tako smanjuje potrošnju završnih premaza. Koristi se za drvo koje nema dodir sa zemljom, površinskim vodama i podzemnim vodama. Proizvod se može koristiti samo za drvo namijenjeno za upotrebu u klasi 2 ili 3, tj. na otvorenom. Ne smije se koristiti za premazivanje drva namijenjenog za dodir s hranom, hranom za životinje ili dugotrajni dodir s kožom. Preporučuje se kao temeljni premaz prije završnih premaza: Valtti Color Extra, Valtti Color, Unica Super Lacquer itd.
POKRIVNOST : 6 – 7 m2/lit za jedan premaz. Gustoća: 0,83 kg/l. SUŠENJE (na 23°C i 50% relativne vlažnosti zraka): Potpuno suho nakon 24 sata. Slijedeći premaz nakon 24 sata. Niska temperatura i visoka vlažnost zraka zrak produžiti će vrijeme sušenja površine. NANOŠENJE: kist, tampon, prskanje. RAZRJEĐIVANJE: Ne razrjeđivati proizvod.
UVJETI ZA NANOŠENJE: Površine koje se premazuju moraju biti suhe, vlažnost drveta ispod 20% , temperatura zraka za vrijeme nanošenja i sušenja mora biti od +10°C do najviše +30°C i relativna vlažnost zraka ispod 80%.
NANOŠENJE: Proizvod treba dobro promiješati prije i tijekom nanošenja. Nanosi se na cijelu površinu duž vlakana, obraćajući posebnu pozornost na čvorove, pukotine i krajeve drva. U slučaju starih premaza na površini , pažljivo uklonite stari premaz. Uklonite i očistite sive i stare komadiće drva. Prije impregnacije drva nesmiju biti smrznuta. Preporuča se nanositi VALTTI SUPER GUARD u količini od 140-160 ml/m2 kako bi se dobila dovoljno učinkovita zaštita , ovisno o vrsti drva i upojnosti površine. Kod tvrdog drveta nemojte dopustiti prekomjerno nakupljanje premaza na mjestima s manjom upojnosti vode napr. čvorovima. ČIŠĆENJE ALATA: sa razrjeđivačem 1050.